Stel cookie voorkeur in

Peuterarrangement EIGENWIJZE kinderopvang

De peutergroep is een paar uur in de ochtend geopend.
De peutergroep wordt bezocht door kinderen die de hele dag op het kindcentrum verblijven.
De peutergroep wordt bezocht door kinderen die specifiek voor het peuterwerk komen.
De peutergroep is een groep waar kinderen van 2,5 tot 4 jaar met elkaar een paar keer in de week met elkaar spelend leren.

We komen samen in een kring voor een liedje, versje, verhaaltje of andere taalactiviteit. Er is tijd om te spelen in de hoeken zoals de bouwhoek en de huishoek. We spelen samen met de kinderen buiten.

In de peutergroep wordt gewerkt met thema’s. Een thema is een onderwerp waar kinderen op een bepaald moment belangstelling voor kunnen hebben. Het kunnen actuele gebeurtenissen zijn of thema’s uit de methode Peuterplein. 

Op deze manier zijn we bezig met taal, lezen, woordenschat, rekenen, motoriek, wie ben ik, wat kan ik, wat doe ik, de wereld om mij heen, sociaal-emotionele ontwikkeling, muziek en dans. Zo helpen we onze peuters elke dag een stapje verder. We leren ze samen spelen en de wereld ontdekken. 

De overstap naar groep 1-2 maken we zo klein mogelijk. Peuters en kleutermedewerkers werken zoveel en zo goed als mogelijk samen. Wanneer kinderen vier jaar worden, gaan ze naar groep 1 van het onderwijs. 

 

Foto's

De foto's van onze kinderopvanggroepen kunt u bekijken via een beschermde link. Deze link krijgt u als ouder via de administratie van kantoor Eigenwijze kinderopvamg. Heeft u geen link ontvangen dan kunt u dat via sandra@eigenwijzekinderopvang.nl aangeven.